Mosogató dugulása

Az enyhébb dugulások elhárításával, akár mi magunk is megpróbálhatunk leszámolni. Alkalmazhatjuk a különböző lefolyótisztító szereket, vagy bevethetjük a nagymamáink által is ismert, házi szereket. Azonban néhány esetben ezek nem elegendőek ahhoz, hogy a duguláselhárítás sikeres legyen.

A mosogatótálca dugulása sajnos elég sokszor fordul elő, még a legjobb háziasszonyok konyhájában is.

Ezeket a dugulásokat főként a lefolyóba bekerülő apró ételdarabkák okozzák, valamint a vízkő és a mosogatószer maradványainak felrakódása. Ezek a szennyeződések akár teljesen elzárhatják a víz útját, de az is lehetséges, hogy a víz csak akadozva tud eltávozni a lefolyóban. Ha nem tudjuk felmérni a probléma mértékét, akkor semmiképpen se essünk neki a saját kezűleg történő dugulás elhárításnak.

Különösen nem ajánlott a lefolyó szétszerelésével próbálkozni, ha nem érezzük magunkat elég biztosnak a dologban. Egy lefolyó szifonja ugyanis könnyedén darabokra eshet, amelyet már csak a vízvezeték szerelő szakemberek tudnak majd újra összeszerelni. A szifon kitakarítását és a dugulás megszüntetését inkább bízzuk a vízvezeték szerelő szakemberre, aki a speciális eszközeinek segítségével hatékonyan és gyorsan képes megszüntetni még a legmakacsabb dugulásokat is.

Ha mégis úgy dönt, hogy saját kezűleg szeretné a dugulást megszüntetni, akkor ajánlott a granulátumos lefolyótisztító szert bevetni. Ez amellett, hogy hatékony, még olcsó is. Egy flakon mindössze pár száz forintos áron szerezhető be belőle.

Ha egyszeri próbálkozás után mégsem sikerülne a segítségével megszüntetni a dugulást, akkor ne is kísérletezzünk tovább. Hívjuk inkább a vízvezeték szerelő szakembert, nehogy még nagyobb galibát okozzunk a lefolyórendszerben.