Mi okozza a csatornadugulásokat?

A csatornadugulások rendszerint mindig a legváratlanabb és a legrosszabb pillanatokban következik be. Egy nagymértékű csatornadugulás elhárítását pedig, csak a vízvezeték szerelő szakemberek végezhetik el.

De vajon mi is okozza ezeket a rém bosszantó és költséges dugulásokat? A csatornadugulások fő okozói, a csőrendszerbe bekerülő idegen anyagok. A falevelek, a kavicsok, a különböző szennyeződések, valamint az általunk bejuttatott, oda nem illő dolgok (például az ételmaradékok, vattacsomók, törlőkendők stb.) összegyűlve, együttesen, akkora szennydugót hozhatnak létre, hogy az teljesen elzárhatja az átfolyó víz útját.

A csatornarendszerben bekövetkező teljes, vagy részleges dugulásokat mindig nagyon komolyan kell vennünk. Még csak véletlenül se jusson eszünkbe saját kezűleg próbálkozni a probléma orvoslásával. A duguláselhárítás ugyanis csak akkor lesz teljesen sikeres és biztonságos, ha azt a megfelelő szakértelemmel rendelkező vízvezeték szerelő mester végzi el, a speciális eszközeinek segítségével. Ha úgy hozza a szükség, akkor akár az éjszaka közepén is a segítségünkre sietnek a szakemberek, ugyanis a legtöbb nagyvárosban már, non-stop szolgáltatásként szerepel a duguláselhárítás és csatornatisztítás.

A csatornák dugulását okozhatja még, az évek során elhasználódott csatornarendszer betörése, illetve repedése is. A dugulás valódi okának felderítését is a vízvezeték szerelő szakember végezheti el, méghozzá egy speciális kamera segítségével, amelyet az eldugult csatornába vezet be. A csatornadiagnosztikai eljárás lehetővé teszi a probléma okának és helyének pontos meghatározását. A csatornadugulások elhárítását többnyire a magasnyomású tisztítóberendezés segítségével végzi el a szerelő, amelyhez nincs szükség semmiféle bontási munkálatra.